dilluns, 14 de febrer de 2011

Les municipals s'apropen

El passat diumenge 13 de febrer feia dos anys de la mort d'Antoni Farrés, el que al llarg de 20 anys va ser alcalde de Sabadell. Incomprensiblement el divendres a les 16.30 s'inaugurava un monument per recordar-lo.
Em pregunto quines han estat les raons per no fer aquesta inauguració el mateix dia que es complia el segon aniversari de la seva mort que a més era diumenge i podia permetre convertir aquest acte en un homenatge popular a l'anterior alcalde. Qui podia anar a la inauguració un divendres en horari plenament laboral ? Quin interès hi havia en que aquest acte passés desapercebut ?
Finalment els mateixos ciutadans han organitzat un acte d'homenatge popular aquest proper diumenge a les
12.
El monument i el seu emplaçament m'agrada. Al bell mig el que va ser una de les seves obres emblemàtiques i que va marcar un important canvi en la ciutat: el Parc de Catalunya i l'Eix Macià.Els 20 anys d'alcaldia d'el van estar farcits de realitzacions de projectes. Era i és un personatge respectat arreu.
L'actual alcalde que ja fa temps que està en campanya permanent pensat en les properes eleccions municipals del 22 de maig ha parlat de molts projectes, però la major part d'ells han estat castells en l'aire: el zoo, la gran via digital, la ciutat de la música, .... Potser els únics projectes realitzats que en molts casos no depenen directament de l'Ajuntament són les noves estacions de FCG que estan en obres, la xarxa de biblioteques i la pista d'atletisme coberta, així com també, els milers de metres quadrats destinats a futurs polígons industrials dels que els resultats resten per veure. Esperem que no es converteixen en naus desertes.
Tots els partits ho fan, però em molesta molt la utilització de qualsevol obra o actuació a la ciutat per petita que sigui per fer propaganda. Fa poc, el mateix Manel Bustos va venir al barri per explicar el projecte de més de 1500 habitatges protegits al barri de Cifuentes. Encara hi ha tot un barri fantasma i desert just aquí al costat, amb un magnífic parc i uns bons carrers asfaltats i semàfors en funcionament, completament buit esperant la construcció dels edificis. També tenim blocs de pisos d'habitatge protegit acabats en diferents indrets de la ciutat, algunes fa més d'un any, en espera de ser adjudicades. Té aleshores sentit parlar de la construcció de més de 1500 habitatges ? És ara el moment ?
El Complex Alexandra i la Biblioteca de Ponent ja s'han utilitzat per tres jornades de portes obertes, però encara no s'han adjudicat els pisos (ho havien anunciat pel novembre, encara que no van dir l'any). La biblioteca s'inaugurarà el proper 27, evidentment amb un altre acte de propaganda personal.
Ja en portaran 4 per una sola obra. Bona mitjana, així si que són rentables les obres. 
El premi a una de les ciutats amb més transparència també l'està utilitzant a tort i a dret, però ben poc ha dit sobre les dates que aquests dies s'han fet públiques de que Sabadell és una de les ciutats amb els graus de contaminació més alt. No s'ha proposat cap mesura per reduir aquestes xifres tan negatives.
Malauradament com que la oposició no es posa d'acord per presentar-se conjuntament, si no tenim un cop de sort és molt possible que tinguem Bustos per 4 anys més. Ens haurem d'aguantar, ja que no podrem fer el que es pot veure en aquest vídeo.