dimarts, 9 de desembre del 2014

Corrupció, corrupció, i més corrupció

Diria que no passa ni un dia que no aparegui un nou cas de corrupció als mitjans de comunicació. La corrupció no és nova, però a hores d'ara s'està convertint en una veritable epidèmia. Els casos s'amunteguen en les jutjats. La llista és interminable, però ben pocs casos s'acaben resolent. Els partits que han ocupat el poder tenen innumerables imputats.

Amb el pas el temps ens oblidem d'alguns noms que ja fa anys que esperen en els llimbs dels casos que encara no han arribat a judici. Els procediments judicials haurien de ser molt més ràpids. Els advocats defensors són veritables experts en allargar els processos mentre els seus clients continuen portant una bona vida. Malgrat que els polítics s'estripen les vestimentes i fan grans escarafalls a l'hora de la veritat d'establir mesures efectives res de res. Bé que quan els va interessar, van instaurar els judicis exprés per alguns delictes de tipologia menor però que causaven alarma social. Això també hauria de ser possible pels casos de corrupció. Així com tornar els diners amb interessos i ser inhabilitat de per vida per accedir a càrrecs públics i a places de funcionari, ja que han demostrat abastament que no se'ls pot confiar els diners públics.
Per altra banda, no és casualitat l'aparició de tants i tants casos, un rere l'altre. Hem de reconèixer que vivim en una societat essencialment corrupte i on el ser murri i enredar a la gent, està ben vist, i fins i tot premiat en molts àmbits de la vida quotidiana. De fet molts de que s'escandalitzen davant de tants corruptes s'haurien de preguntar si ells posats en el lloc d'algun d'aquests imputats de nom conegut no haurien fet el mateix. Molta gent al seu nivell participa també de petites corrupteles que acostumen a estar ben vistes per tothom.
Si volem eradicar la corrupció de la nostra societat només ens resta insistir en una ferma educació en valors des de la infància, i en un canvi de les nostres actituds. Poc farem si seguim esperant que ens ho arreglin els polítics. Els canvis no van mai de dalt a baix sinó a l'inrevés.