dilluns, 2 de maig del 2011

Els temps no han pas canviat tant

Sembla mentida que estiguem al segle XXI quant en un sol cap de setmana es poden contemplar fets com aquests:
  1. Una boda reial seguida per milions de persones tant en directe com a través de la televisió. Encara hem d'aguantar a les famílies reials i el seu espectacle. Sobre tot em va molestar veure'ls sortir al balcó a saludar a la plebs que els que aclamava.
  2. La beatificació de Joan Pau II també seguida per una multitud emocionada en aquest cas de pelegrins davant d'una església que segueix fent ostentació del seu poder i de la seva riquesa, tot predicant que és la església dels pobres.
  3. La posada en escena dels sindicats amb tota la parafernàlia habitual de les seves banderoles i els discursos amb el llenguatge de sempre, dels mateixos que fa anys que estant al capdavant vivint de les subvencions del governs contra els que diuen lluitar.
¿ Quan ens traurem de sobre a tota aquesta gent que fa anys que viuen de nosaltres i encara anem i els hi riem les seves gràcies ? 

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Crec que mai, o que potser en vindran uns altres de pitjors, els anys m'han fet tornar pessimista en aquest aspecte. De tota manera no puc deixar d'admetre que jo i els meus vivim molt millor que els meus d'abans, tot i que res és definitiu ni immutable i també podem empitjorar.

Ricard Masferrer ha dit...

Millors o pitjors és difícil de dir-ho. Hem guanyat amb comoditats i personalment quan compares amb com es vivia fa 50 anys, és clar que es viu millor, amb un accés més fàcil a tot tipus d'informació, però també hi ha moltes coses que no han canviat. Sembla que les nostres arrels antropològics com especie animal que som, són molt profundes.