divendres, 10 de febrer de 2012

Parcs per totes les edats

La ciutat està plena de parcs infantils. A qualsevol racó se'n pot trobar un, tots ells modernitzats, i moltes vegades vorejats per una tanca per tal que els infants no surtin amb facilitat. Hi ha estris per a diferents edats i amb cartells amb les recomanacions pertinents per realitzar un bon ús i no prendre mal. Avui en dia necessitem instruccions per a qualsevol cosa i a la protectora administració li agrada tractar-nos com a ignorants que hem de ser avisats i protegits en tot moment.

Tots els aparells moderns que emplenen aquests espais dóna la impressió que són del mateix fabricant. De ben segur que van fer un bon negoci amb la proliferació de tants i tants parcs en els dos anys del famós pla "Zapatero" per impulsar la economia dels municipis i crear llocs de treball encara que foren temporals.
Al mateix temps que s'impulsaven aquests parcs, també es van posar de moda, uns estris destinats a millorar la salut i la mobilitat del sector de la tercera edat. No n'hi ha tants, però també déu n'hi do. De fet, són una mena de parc per la tercera edat. Poques vegades veig que siguin utilitzats per gent gran, els seus teòrics destinataris. És més la major part del temps resten abandonats i sense servei. Diria, fins i tot, que ja es comencen a deteriorar. De ben segur que una altra empresa va fer un sucós negoci. Seria interessant fer un estudi de la seva utilitat.

¿ Quantes vegades es fan despeses amb diners públics poc justificades i de les que després no s'estudia si han complert l'objectiu previst ?