dilluns, 16 de juliol del 2012

Fa temps que avisen, però no escoltem.

Fa temps que ho diuen, però no els hi fem cas, o és que potser no tenen raó i podem continuar anys i anys en la mateixa línia consumista i de malbaratament sense que passi res ?


Si queremos procurar recursos decentes a la población del Globo, es preciso que con toda urgencia se detenga en todo el mundo el crecimiento demográfico. Si queremos proteger el medio ambiente, hay que frenar al mismo tiempo el consumo de carne, la construcción de autopistas y de automóviles, la urbanización delirante, la anarquía de las residencias secundarias, la industrialización sin freno, el superconsumo de energía ...

René Dumont, 1974
La sociedad de consumo


"Hay pocas señales de que el “mundo del despilfarro”, la “sociedad de la abundacia”, el “estado del bienestar” acepte realmente estas premisas. Es decir, no las aceptarían quienes los dirigen, manipulan o controlan. El abismo puede que esté a unos años vista. Pero el consumidor, el protagonista de la sociedad de consumo, no mira hacia delante ni hacía atrás: se consume para el presente, se vive para un presente que no se desea perder
Eduardo Haro Tecglen, 1975
La sociedad de consumo

Mira que en fa d'anys d'aquestes afirmacions i en el camí molts pensadors han avisat i no ha servit per res. Seguim en un món presidit pel consum, l'únic veritablement important. Fins quan ?

2 comentaris:

XeviX ha dit...

Ricard, el més preocupant és que em sembla que cada vegada es consumeix més i més ràpid. Només caldria fer un estudi per veure quants telèfons mòbils han passat per les mans de cada ciutadà del món, des de la seva existència.

Ricard Masferrer ha dit...

Amb el tema del consum en fem un gra massa: és el gran Déu de la nostra societat actual i les grans zones comercials són els seus temples. De fet si no consumeixes no ets ningú en el món actual. Fins i tots, els nens petits són uns grans consumidors. Ja s'educa en aquesta religió des de ben petits.
El tema que esmentes dels mòbils és un gran exemple. Estaria bé l'estudi que proposes. Igual està fet. Només per curiositat en el meu cas encara tinc el primer mòbil, i així serà fins que funcioni.