diumenge, 25 d’agost del 2013

Desconfiança



La gran crisi que ja fa uns quants anys que estem suportant, es veu agreujada per tots els incomptables casos de corrupció que apareixen arreu. Gairebé no passa setmana que no apareguin noves informacions i nous imputats. A aquests es sumen alguns que ja fa molt de temps que arrosseguem i que encara estan per resoldre. Al cap de tots ressonen els noms del cas Gurtel, Bárcenas, Palau, Pretoria, EREs andalusos, operació Mercuri, ....
Per superar la crisi ens cal confiança en els polítics i en la política. Com en podem tenir amb les notícies que inunden els mitjans ? De fet més que confiança el que tenim és la sospita de que molts d’ells no són de fiar, i que uns als altres l’únic que fan és tapar-se les vergonyes.
Els votem per tal que gestionen els afers públics i els diners que paguem amb els nostres impostos. No podem confiar la gestió dels nostres afers a algú de qui no ens fiem, de la mateixa manera, que no deixarem als nostres fills en mans d’un mestre en qui no confiem o no ens deixarem operar per un metge que no sigui de la nostra confiança.
Quan els polítics ens defrauden un rere l’altre, i un dia i un altre dia, que podem fer els ciutadans ? No m'he refiat mai massa d'alguns dels nostres polítics, però és que a hores d’ara la poca confiança que hi tenia la he perdut tota. I un cop s’ha perdut no és fàcil de recuperar.
Cal un canvi radical en la política i en els nostres polítics o d’altra manera no sortirem de les aigües tèrboles en el que estem enfonsats fins el coll.