dilluns, 2 de gener del 2006

La hipocresia dels empresaris

A voltes amb el tema del cava català i del tabac, escoltem en els mitjans de comunicació les lamentacions dels pobrets empresaris que hi perden molts de diners amb tot el que passa. Ells que són tan bons, i mira que dolents que som tots els altres.
Però només cal estar atent i observar que ens enganyen. Bé, per ser més exactes no diuen tota la veritat. Ens amaguen de manera deliberada la part que no els interessa ensenyar a la opinió pública i així aconseguir de fer pena.
Ens expliquen amb pèls i senyals que han perdut un 4% de les ventes de cava català a la resta d’Espanya, però no expliquen que han augmentat d’una manera considerable les ventes a l’estranger.
Baixaran les ventes de les grans empreses de tabac degut a la pressió que reben els fumadors en els diferents països del primer món, tal i com, està passant al nostre país amb la nova llei, però no expliquen que això no serà un gran problema, ja que obriran mercat en els països en desenvolupament, on fins ara encara no hi havien entrat en fermesa. A la Xina, on hi ha 1 de cada 4 fumadors del món,no podran perquè no els deixen, però a la Índia, només per posar un exemple, tenen un mercat de 128 milions de fumadors.
Finalment, quan aquestes empreses fan balanç a l’acabar l’any, tan sols consideren que han guanyat quan han obtingut més beneficis que l’any anterior. No en tenen prou amb guanyar milions i milions d’euros, sinó que n’han de guanyar més que l’any passat, i suposo que així fins a l’infinit. I suposo que això seguirà així fins que aparegui el Ieti.