dimarts, 18 d’octubre del 2011

Salvar la Banca ?

Des dels inicis de la crisi les mesures que s'han pres, han anat sempre en la mateixa direcció: salvar la banca i els seus beneficis. Els diners públics que s'han destinat a aquest objectiu en tots els països han estat milions i milions i seguim estant al mateix lloc. Aquesta sangria de diners no ha acabat. Està demostrat que la banca és un pou sense fons. Ja han passat uns quants anys i la crisi continua endavant i sense cap perspectiva de millora.
La banca ha fet malament la seva feina, això sembla evident. Però malgrat tot, encara continua guanyant diners. Però com que està en perill per els famosos dipòsits i fons tòxics que no acabo d'entendre massa bé que són, els governs no paren d'abocar-hi diners. Una empresa que fa malament la seva feina no ha de rebre cap premi. Si premiem la feina mal feta per quina raó s'hauran de preocupar de fer-la millor ? 
Sóc conscient que si la banca s'enfonsa potser ens enfonsarem tots juntament amb ella. Però segurament si tots els diners que s'han utilitzat en ajudar a la banca els invertim en pagar a un grup d'experts en elaborar un plan global per afrontar els problemes que com a societat tenim plantejats i deixem de donar pals de cec ara cap aquí, ara cap allà, potser acabaríem de trobar un camí.
Deixem de donar diners als que ja en tenen i han fet malament la seva feina i que tan sols pensen en com enriquir-se i posem-nos a pensar i a treballar per tenir un pla ben pensat de com ens en podem sortir i deixem d'improvisar sense sentit d'una vegada.

1 comentari:

XeviX ha dit...

És una altra mesura:

- Salvar la banca
- Privatitzar la sanitat pública
- Privatitzar l'educació pública
- Treure la indemnització dels dies per any dels acomiadaments
- ...

És un atac salvatge contra la població civil per tots els fronts possibles, i un robo a mà armada on tot el diner públic passa a mans privades "in the name of the crisis".