dimarts, 26 d’abril del 2011

Els ports USB no funcionen

Arbúcies
La nit del primer partit d'aquesta tanda de quatres enfrontaments entre el Real Madrid i el Barça quan portava 20 minuts del primer temps em vaig quedar sense llum. Vaig comprovar que no era només un problema de casa, ja que tot el barri estava sense llum. Després d'esperar una bona estona i sense res a fer vaig anar a dormir.
L'endemà no funcionava cap dels Ports USB de l'ordinador de sobretaula de casa. Què estrany! Vaig provar-ho amb els pen-drives i també amb la càmera de fotos, tant els de davant com els de darrera de la torre. Res de res. El missatge sempre era el mateix.Això si, el teclat i el ratolí funcionaven.
Vaig cercar en el solucionador de problemes de Windows però no hi trobava remei. Ja pensava que hauria de portar l'ordinador a arreglar. Però abans vaig posar al google el problema que tenia.
La solució que donava era desendollar l'ordinador de la corrent una hora i abans de tornar-lo a endollar prémer el boto d'arrancada durant un minut. Així ho vaig fer i com si d'un miracle es tractés vam funcionar. Sembla màgic, però és ben cert.
Això de la tecnologia és ben enigmàtic.

5 comentaris:

Luigi ha dit...

Hola Ricard,

Aquest "problema" el tinc tot sovint amb un PC ja una mica atrotinat, que no vol arrencar i l'he de desenxufar i tornar a enxufar sovint. L'informàtic em va dir que es "carregaven" i desendollant-los es "descarregaven". Misteris tecnològics!

Ricard Masferrer ha dit...

Moltes vegades és millor no saber per quina raó passen les coses, simplement passen. Abans encara em preocupava saber què passava amb aquests aparells ara mentre simplement funcionin ja en tic ben bé prou.

XeviX ha dit...

Com a informàtic per vocació i professió, a vegades també he utilitzat aquest recurs, i crec tenir l'explicació del fenòmen:

Al deixar desendotllat l'ordinador una bona estona, es descarreguen els condensadors de la placa base i d'aquesta manera el bloqueig que hi ha desat a la memòria queda alliberat. Aquest fenòmen l'he vist més aviat en equips que funcionen les 24h, i quan per algun motiu es paren, aleshores queden bloquejats. Sense anar més lluny a l'empresa on treballo, després de la parada de Setmana Santa hi ha hagut 5 casos d'aquest tipus.

Ricard Masferrer ha dit...

Gràcies XeviX, al menys hi ha una explicació.

Joel ha dit...

Increïble!
La veritat és que a les nostres aules d'informàtica teníem problemes, a vegades, amb els ports USB i, de fet, les màquines feien coses rares... i la solució fou apagar els diferencials de les aules d'informàtica durant la nit... sembla que era una qüestió de càrregues electrostàtiques -molts ordinadors junts a tope moltes hores- i les vam eliminar amb aquesta aturada total nocturna.