dilluns, 5 de juny del 2006

I nosaltres, què fem?

Avui és el Dia Internacional del Medi Ambient.
Com tots els dies internacionals que es celebren al llarg de tot l’any no serveix per gran cosa, excepte que els mitjans de comunicació en parlin una mica. En aquest cas avui he escoltat una cantarella que fa anys i anys que escoltem. El planeta no va bé. Estem comprometen el nostre futur i de les noves generacions. Si continuem així no sabem massa bé com acabarem, però està clar que el futur és incert.
Aquestes veus fa temps que s’escolten, però fem alguna cosa per evitar-ho ? La resposta és clara, no estem fent res i no hi ha cap voluntat política de fer-ho. Tot són bones paraules i bones intencions, però no hi ha cap mesura efectiva per canviar les coses. El progrés tecnològic i econòmic està per sobre de tot, i malgrat tot el que es diu, dóna la impressió que es creu que aquest progrés pot ser infinit. Si esperem que siguin els poders públics els que comencin a fer alguna cosa per millorar les condicions ambientals del futur ja ens podem esperar asseguts.

Cadascú ha de començar per si mateix. Els petits gestos són poderosos. Hem d’analitzar el tipus de vida que portem i veure quins petits canvis podem fer en les nostres rutines diàries que poden beneficiar a aquest ambient tan malmès: utilitzar menys el cotxe, minimitzar la utilització de les bosses de plàstic, comprar els productes que generin menys materials de rebuig, controlar l’ús que fem dels diferents mitjans de climatització, ....
Segur que tots podem fer alguna cosa per petita que sigui que beneficiï al nostre medi ambient. I tu que penses fer ?